【アメリア】レシピ翻訳コンテスト


課題はリゾットのレシピです。楽しく翻訳したあとは、自分の訳文でぜひ料理もしてみてください。
順位はみんなの評価で決まります。「うまい!」といわれる訳文で、素敵な賞品を手に入れてください!

* このコンテストは無料でご参加いただけます *

■開催日程

下のリンクをクリックして、参加登録してください。コンテスト参加用のIDとパスワードが発行されます。またレーティングのみの参加もOKです。

登録は締め切りました

:アメリア会員の方は、この登録は不要です。

いよいよ訳文の登録です!

訳文は10回まで書き換えOKなので、現段階での訳を「とりあえず」登録しておいて、あとでじっくり練る! といった方法も可能。まずは気軽に登録してみてください。


応募訳文がランダムに表示されますので、5段階評価してください。この平均点で、上位入賞者が決まります。
また、各訳文に対してコメントを送ることができます。読んだ人が元気になる楽しいコメントをお送りください!
 
たくさんのご応募ありがとうございました!
 


■賞品はこちら!
りゅねっとさん aribanaさん Amoさん
        mikamikaさん
ル・クルーゼ
ココットロンド18cm


デロンギ
アイスクリームメーカー


リーデル
シャンパングラス ペアセット

一人分の煮込み料理もおいしく出来ます。手軽に使えて一つあるととっても便利。 市販のアイスクリームとは全く違う新鮮で美味しいアイスクリームが作れます。 シャンパンを飲むのに最適なグラス。小さい口が炭酸の気化を防ぎ、最後まで美味しく飲めます。

ポンさん
        さくらもちさん
girafyさん
               他3名
音央さん
                他9名
 
H&H べーグル

グランカフェ
5個セット(500g)


バーン・ロム・サイの
ベアー2体セット


ニューヨークでしか出会えなかった本物の味のべーグルです! プロの声から生まれた本場イタリアの本格ブレンドです。 レーティングに参加していただいた方の中から抽選で10名様に、手作りベアをプレゼント。

■賞品提供:     

小さいながらも居心地が良く、機能的で温かみあるキッチンライフを提案するオンラインショップ。世界のロングセラー、あると便利なクッキングツール、オシャレな小物等の買い物が楽しんでいただけれるほか、レシピのご紹介など、おいしい生活のための情報が満載です。
ラ・クチネッタ『La cucinetta』へ>>

■課題
Nestlé 提供のレシピ紹介サイト、meals.com からの出題です。
レシピ名DirectionsRecipe Review(黄色の枠内)を翻訳してください。
※ この課題文は、一般の方がmeals.comに投稿したレシピなので、タイプミス等があるかもしれません。その場合は、適宜判断して翻訳してください。

※訳文登録は締め切りました
Risotto with Tomatoes and Peas (←翻訳)

(↓ここは翻訳不要です)
Ingredients
2 tablespoons olive oil
3 scallions with1-inch green part, finely chopped
1 cup Arborio rice or other short-grain white rice
1/3 cup dry white wine
3 cups hot chicken stock or low sodium canned chicken broth, (use up to 3 1/2 cups), heated
2 roma tomatoes, peeled, seeded and diced
1/2 cup frozen petite green peas
1/4 cup whipping cream
2 tablespoons chopped fresh parsley, (preferably italian flat-leaf)
1/3 cup grated Parmesan cheese
(↑ここまで翻訳不要です)


(ここから翻訳)
Directions

In a 3-quart saucepan, heat olive oil over medium heat. Add chopped scallions and stir with a wooden spoon until soft and translucent, about 3 minutes. Add rice and stir until the grains are well coated with oil, about 1 minute. Add wine and allow it to come to a boil.

Now begin to add the hot chicken stock. Add about 1/4 to 1/3 cup stock at a time. Stir it and allow the rice to almost completely absorb the stock before adding more. Adjust the heat under the saucepan so that mixture is kept at a slow bubble. You do not need to stir constantly, but you do want to stick around the kitchen and keep an eye on the pot.

Continue to add more stock and stir frequently until the grains of rice plum and get close to being tender, 20 to 25 minutes. There is no way to test for doneness other than biting on a grain of rice. You want the rice to be tender but not be mushy ( al dente, with a little bite.)

When the rice is nearly at this point, add diced tomatoes, peas, salt and pepper, and cream. Stir well for 1 to 2 minutes, allowing some of the cream to be absorbed. Just before serving, stir in chopped parsley and half the grated cheese. Spoon the risotto into warm bowls, top with remaining cheese, and serve immediately.


Recipe Reviews

Having the Right Ingredients!
Submitted By: Denis & Sue Brunsdon from Bowral, N.S.W., Australia
Comments: I wasn't geared up to do this dish and so I made do with what was in the pantry. I did not have Arborio rice and had to use a cheap generic brand long-grain rice. This might be why it ended up a bit 'gluggy'. I also did not have tomatoes. However, the flavour was very much to my liking. I added 1/2 tsp of Turmeric to give it a soft yellow tone. I'm looking forward to my next attempt with Arborio rice so as I can compare the difference.

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