【アメリア】メルシャン ワイン翻訳コンテスト

メルシャンワイン翻訳コンテスト


 



■結果発表!
   
 


   
 
★1位 snowwhiteさん



・ワイン「Amelia」をプレゼント!


・訳文をメルシャン株式会社の資料として採用!

・メルシャン株式会社へ翻訳者としてご推薦!
2位 シェ・アオバさん
   
3位 Amoさん





・ワイン「Amelia」をプレゼント!
★参加賞 おとむとむさん poisson56さん
irohaさん ぴぴこさん
神戸の小父さんさん shigesanさん
沙羅双樹さん バタさん
イグナシオさん Morinaga Girlさん
 
ワイナリーロゴ入りソムリエナイフ(非売品)
をプレゼント!
 
 
   
 
ワイン「Amelia」は、ドン・メルチョー氏がもっとも愛した姪の名前。コンチャ・イ・トロ社設立に貢献した彼女を称えて造られたこのワインは、気品ある女性を思わせる、エレガントでしなやかな味わいが特徴です。最高品質のシャルドネを名乗るために、その品質にふさわしいぶどうが収穫された年にしか、この「アメリア」は醸造されない希少品です。 レーティングに参加していただいた方の中から抽選で、10名様に、非売品ソムリエナイフをプレゼント!ワイナリー名コンチャ・イ・トロ」のロゴ入りです。

 

 
■賞品提供
 
 

ナンバーワン・ブランド『メルシャン』で日本のワイン市場をリード。消費者の嗜好を的確につかみ、きめ細かなマーケティングを進め、日本をはじめ世界の銘醸ワインを消費者にお届けしています。 メルシャン株式会社>>
   
 
■開催日程
 


訳文の登録です!
訳文は10回まで書き換えOKなので、現段階での訳を「とりあえず」登録しておいて、あとでじっくり練る!といった方法も可能。まずは気軽に登録してみてください。


応募訳文がランダムに表示されますので、5段階評価してください。この平均点で、上位入賞者が決まります。
また、各訳文に対してコメントを送ることができます。読んだ人が元気になる楽しいコメントをお送りください!

レーティングとは?>>


下のボタンをクリックすると、上位20名の訳文とコメントをご覧いただけます。



 
 
■課題
 
 課題には3種類の文が入っています。それぞれの特徴をいかして訳してみてください。(課題文中の日本語は、翻訳対象外です)
 
AMELIA
(ワイン「アメリア」の誕生について)

After discovering the great potential of the Casablanca Valley for this variety, Concha y Toro launched this Top North Chardonnay in 1993, becoming the 1st Chilean Chardonnay Ultra Premium.

Amelia is derived from a manual selection of the finest lots of premium Chardonnay grapes from Casablanca’s El Triangulo vineyard. This unique, elegant and complex wine expresses the perfect harmony between the character of the terroir and a natural approach to the winemaker’s art.

Each vintage, the best Chardonnary grapes in the vineyard are destined to Amelia. Amelia expresses the unique character of El Triangulo Vineyard.



BRAND PERSONALITY
(チリワインを最高水準者に押し上げた立役者であり、「アメリア」の醸造責任者であるイグナシオ・レカバレン氏の言葉)

This DISTINCTIVE and ELEGANT Chilean Chardonnay, expresses the unique character of El Triangulo Vineyard in the Casablanca Valley.

“The distinctive, elegant style of Amelia is achieved from the unique character of the fruit of our El Triangulo vineyard at Casablanca and benefits from the most natural and simplest fermentation and winemaking practices.”

Ignacio Recabarren



LATEST RECOGNITIONS
(「アメリア」が表彰を受けた際の賞賛の言葉)

Comments: There’s a load of pear, fig and papaya fruit here, but it’s all held in check by ripe, racy acidity. A crackling mineral edge and floral and citrus peel notes lend further definition on the finish. Brief cellaring will allow this to round into form nicely.

Comments: The winemakers at CyT intentionally lowered the oak level on this wine, and now it’s a much better Amelia than what we tasted in the past. It’s still a figgy, round wine with papaya, pear and banana, but the transition from palate to finish is seamless. And without all that wood, you really taste the purity of the Casablanca fruit.

Comments: Full, ripe nose with toasted hazelnuts. Nuts and buttery toast, with rich fruit to balance the oak. Long finish. Very elegant.



メルシャンワイン翻訳コンテストへのお問い合わせはこちら → info@amelia.co.jp