イタリアンレシピ翻訳コンテスト

よん さんの訳文

課題

Pappardelle Pasta with Porcini Mushrooms

Ingredients
Pappardelle Fresh Egg Pasta
Fresh or Frozen Porcini Mushrooms
Garlic
Parsley
EVOO
White Wine
Salt and Pepper
Grated Parmesan Cheese

Method
1.Boil the water and cook the pasta.
2.Gently pan fry the garlic with extra virgin olive oil, then add the parsley and the porcini mushrooms, then white wine, salt and pepper.
3.Drain the pasta and add it to the sauce, whisking in with parmesan cheese.
4.Serve immediately.



訳文

ポルチーニのパッパルデッレ

材料
パッパルデッレ(生パスタ)
ポルチーニ茸(生または冷凍のもの)
ニンニク
パセリ
エキストラバージンオリーブオイル
白ワイン
塩、こしょう
粉チーズ(パルメザンチーズ)

作り方
1.お湯を沸かし、パスタをゆでる。
2.フライパンにエキストラバージンオリーブオイルを入れてニンニクをゆっくりといため、パセリとポルチーニ茸も加える。白ワインを加え、塩、こしょうする。
3.湯切りしたパスタを2.のソースと合わせ、パルメザンチーズも加えて混ぜ合わせる。
4.熱いうちにどうぞ。



レーティング参加者からのコメント

1. とても簡潔で的確な訳文だと思います! (評価5)

2. 読んでいて、テンポが良いですね。 (評価4)