デザートレシピ翻訳コンテスト
Atsuboo さんの訳文
課題
Fudge Pie
【Ingredients】
Pie crust (home made or bought)
1 cup light corn syrup
3/4 cup sugar
1/8 tsp salt
5 tbs. cold butter cut in small chunks
4 oz. unsweetened chocolate, or other favorite, coarsely chopped
3large eggs, plus 1 egg yolk
2 tsp. vanilla
1/2 cup nuts optional
【Method】
1.Heat oven to 350 degrees.
2.Prepare crust by poking a few holes in it with the tine of a fork, place in freezer.
3.In a 2 qt. pot, combine sugar, salt, and syrup. Stir. When it boils, remove from the heat and stir in butter and chocolate.
4.Beat eggs and yolk with vanilla, and add to sugar mix. Combine well and pour into pie shell.Fold in nuts.
5.Bake 35-45 minutes.
6.Center will puff up a bit. Test with a toothpick for doneness.
7.Cool for a half hour.
訳文
チョコファッジパイ
【材料】
パイ生地(お手製でも市販でもOK)
ライトコーンシロップ 1カップ
砂糖 3/4カップ
塩 少々
バター 20グラム(冷えたバターを角切りに)
無糖またはお好みのチョコレート 110グラム(粗く砕いておく)
大きめの卵 3個
卵黄 1個
バニラエッセンス 小さじ2
(お好みで)ナッツ類 1/2カップ
【作り方】
1. オーブンを180℃に温め始めます。
2. パイ生地にフォークの先で何ヵ所か穴を開け、パイ皿に敷いて冷凍庫で休ませます。
3. 容量2リットルほどの鍋に砂糖、塩、コーンシロップを入れ、かき混ぜながら火にかけます。煮立ってきたら鍋を火からおろし、バターとチョコレートを混ぜ合わせます。
4. 卵と卵黄を溶き、バニラエッセンスとともに3.の鍋に加え、全体をよくかき混ぜます。パイ皿に流しこみ、お好みでナッツを散らします。
5. オーブンで35〜45分焼きます。
6. 焼き上がったパイは真ん中が少し膨らんでいます。楊枝でつついて焼け具合を確かめましょう。
7. 冷蔵庫で30分冷やしたら食べごろです。
レーティング参加者からのコメント
2. 丁寧でわかり易い訳文。 (評価5)