メキシコ料理翻訳コンテスト

aribana さんの訳文

課題

Mexican Rice

Ingredients
1/2 teaspoon ground cumin
1 cup chicken broth
3 tablespoons vegetable oil
1 cup uncooked long-grain rice
1/4 cup chopped onion
1 cup tomato sauce
1 teaspoon garlic salt
1 bay leaf

Method
1. Heat oil in a large saucepan over medium heat and add rice. Cook, stirring constantly, until puffed and golden.
  While rice is cooking, sprinkle with salt and cumin.

2. Stir in onions and cook until tender. Stir in bay leaf, tomato sauce and  chicken broth; bring to a boil.
  Reduce heat to low, cover and simmer for 20 to 25 minutes.

3. Fluff with a fork and remove bay leaf when done.



訳文

メキシカンライス

材料
クミンパウダー 小さじ1/2
チキンスープ 1カップ
サラダ油 大さじ3
長粒米(生) 1カップ
玉ねぎ(みじん切り) 1/4カップ
トマトソース 1カップ
ガーリックソルト 小さじ1
ローリエ 1枚

作り方
1. 大きめの片手鍋にサラダ油を入れて中火で熱し、米を加えます。常にかき混ぜながら、膨らんで黄金色になるまで炒めます。
米を炒めながら、ガーリックソルトとクミンパウダーを振りかけます。
2. 玉ねぎを加えてよく混ぜ、しんなりするまで炒めます。ローリエ、トマトソース、チキンスープを加えてかき混ぜ、いったん沸騰させます。
沸騰したら弱火にして蓋をし、20〜25分炊きます。
3. 炊き上がったらフォークでふんわりと混ぜ、ローリエを取り出して出来上がりです。



レーティング参加者からのコメント

1. よくできていると思います。 (評価5)