メキシコ料理翻訳コンテスト

Maygyo さんの訳文

課題

Mexican Rice

Ingredients
1/2 teaspoon ground cumin
1 cup chicken broth
3 tablespoons vegetable oil
1 cup uncooked long-grain rice
1/4 cup chopped onion
1 cup tomato sauce
1 teaspoon garlic salt
1 bay leaf

Method
1. Heat oil in a large saucepan over medium heat and add rice. Cook, stirring constantly, until puffed and golden.
  While rice is cooking, sprinkle with salt and cumin.

2. Stir in onions and cook until tender. Stir in bay leaf, tomato sauce and  chicken broth; bring to a boil.
  Reduce heat to low, cover and simmer for 20 to 25 minutes.

3. Fluff with a fork and remove bay leaf when done.



訳文

メキシカンライス

材料
クミン(粉)小さじ1/2
チキンスープ 1カップ
サラダ油 大さじ3
長粒米(生) 1カップ
玉ねぎのみじん切り 1/4カップ
トマトソース 1カップ
ガーリックソルト 小さじ1
ローリエ 1枚

作り方
1.大きめの鍋にサラダ油を入れて中火で熱し、米を入れる。膨れてきつね色になるまで、かき混ぜながら炒める。炒めている間に塩とクミンを振る。

2.玉ねぎを加え、やわらかくなるまで炒める。ローリエ、トマトソース、チキンスープを混ぜ入れ、沸騰させる。
火を弱火にして、20〜25分間煮込む

3.炊きあがったらフォークでほぐし、ローリエの葉を取り除いて出来上がり。



レーティング参加者からのコメント

1. vegetable oil=サラダ油でしょうか? (評価3)

2. 全体的に分かりやすくまとまっています。特にgolden riceをきつね色と表現したところが良かったです。 (評価5)