メキシコ料理翻訳コンテスト

かほ(*^O^*) さんの訳文

課題

Mexican Rice

Ingredients
1/2 teaspoon ground cumin
1 cup chicken broth
3 tablespoons vegetable oil
1 cup uncooked long-grain rice
1/4 cup chopped onion
1 cup tomato sauce
1 teaspoon garlic salt
1 bay leaf

Method
1. Heat oil in a large saucepan over medium heat and add rice. Cook, stirring constantly, until puffed and golden.
  While rice is cooking, sprinkle with salt and cumin.

2. Stir in onions and cook until tender. Stir in bay leaf, tomato sauce and  chicken broth; bring to a boil.
  Reduce heat to low, cover and simmer for 20 to 25 minutes.

3. Fluff with a fork and remove bay leaf when done.



訳文

メキシカンライス

材料

クミンパウダー   小さじ1/2
チキンストック   1カップ
植物油       大さじ3
長粒米       1カップ
玉ねぎのみじん切り 1/4カップ
トマトソース    1カップ
ガーリックソルト  小さじ1
ローリエ      1枚

作り方


1.大きめの片手鍋に油を入れて中火で熱し、長粒米を加えます。よくかき混ぜながら、米が膨らんでキツネ色になるまで炒めます。米を炒めている途中で、ガーリックソルトとクミンパウダーを振りかけておきます。

2.玉ねぎを加えて混ぜ、さらに炒めます。玉ねぎがしんなりしたら、ローリエ、トマトソース、チキンストックを加えます。沸騰したら弱火にし、蓋をして20〜25分間煮ます。

3.フォークを使ってふっくらとかき混ぜ、ローリエを取り出したら出来上がりです。



レーティング参加者からのコメント

1. シンプルで好きです。 (評価4)