メキシコ料理翻訳コンテスト

pyakotarou さんの訳文

課題

Mexican Rice

Ingredients
1/2 teaspoon ground cumin
1 cup chicken broth
3 tablespoons vegetable oil
1 cup uncooked long-grain rice
1/4 cup chopped onion
1 cup tomato sauce
1 teaspoon garlic salt
1 bay leaf

Method
1. Heat oil in a large saucepan over medium heat and add rice. Cook, stirring constantly, until puffed and golden.
  While rice is cooking, sprinkle with salt and cumin.

2. Stir in onions and cook until tender. Stir in bay leaf, tomato sauce and  chicken broth; bring to a boil.
  Reduce heat to low, cover and simmer for 20 to 25 minutes.

3. Fluff with a fork and remove bay leaf when done.



訳文

メキシカンライス

材料
クミンパウダー 小さじ1/2
チキンスープ 1カップ
植物油 大さじ3
長粒米 1カップ
タマネギのみじん切り 1/4カップ
トマトソース 1カップ
ガーリックソルト 小さじ1
ローリエ 1枚

手順
1.大きめの片手鍋に植物油を入れて中火にかけ、長粒米を入れる。米が膨らんで黄金色になるまで、ときどきかき混ぜながら加熱する。
その上に、ガーリックソルトとクミンパウダーを振りかける。

2.みじん切りにしたタマネギを加え、しんなりするまで炒める。ローリエ、トマトソース、チキンスープを入れて混ぜ、沸騰させる。沸騰したら火を弱めてふたをし、20分から25分煮る。

3.出来上がったらフォークでほぐし、ローリエを取り除く。



レーティング参加者からのコメント