メキシコ料理翻訳コンテスト

Yumsi さんの訳文

課題

Mexican Rice

Ingredients
1/2 teaspoon ground cumin
1 cup chicken broth
3 tablespoons vegetable oil
1 cup uncooked long-grain rice
1/4 cup chopped onion
1 cup tomato sauce
1 teaspoon garlic salt
1 bay leaf

Method
1. Heat oil in a large saucepan over medium heat and add rice. Cook, stirring constantly, until puffed and golden.
  While rice is cooking, sprinkle with salt and cumin.

2. Stir in onions and cook until tender. Stir in bay leaf, tomato sauce and  chicken broth; bring to a boil.
  Reduce heat to low, cover and simmer for 20 to 25 minutes.

3. Fluff with a fork and remove bay leaf when done.



訳文

メキシカン・ライス

材料
クミンパウダー 小さじ1/2
チキンストック 1カップ
植物油 大さじ3
長粒米(生米) 1カップ
玉ねぎのみじん切り 1/4カップ
トマトソース 1カップ
ガーリック塩 小さじ1
ベイリーフ(ローリエ) 1枚

作り方
1. 大きめの片手鍋に植物油を入れて中火で熱し、米を加えます。米が膨らみ、きつね色になるまでよくかき混ぜます。
2. 玉ねぎを入れて、しんなりするまで炒めます。ベイリーフ、トマトソース、チキンストックを加え、沸騰させます。沸騰したら弱火にし、蓋をして20分から25分間、とろ火で炊き込みます。
3. 炊きあがったらフォークで軽くかき混ぜ、ベイリーフを取り出せば出来上がりです。



レーティング参加者からのコメント

1. 無難な訳でいいと思いました。 (評価4)

2. 料理用語のキチンと直されてて読みやすかったです (評価4)