メキシコ料理翻訳コンテスト
Stephanie さんの訳文
課題
Mexican Rice
Ingredients
1/2 teaspoon ground cumin
1 cup chicken broth
3 tablespoons vegetable oil
1 cup uncooked long-grain rice
1/4 cup chopped onion
1 cup tomato sauce
1 teaspoon garlic salt
1 bay leaf
Method
1. Heat oil in a large saucepan over medium heat and add rice. Cook, stirring constantly, until puffed and golden.
While rice is cooking, sprinkle with salt and cumin.
2. Stir in onions and cook until tender. Stir in bay leaf, tomato sauce and chicken broth; bring to a boil.
Reduce heat to low, cover and simmer for 20 to 25 minutes.
3. Fluff with a fork and remove bay leaf when done.
訳文
メキシカン・ライス
材料
クミンパウダー 小さじ1/2
チキンスープ 1カップ
植物油 大さじ3
長粒米(生米) 1カップ
たまねぎ(みじん切り) 1/4カップ
トマトソース 1カップ
ガーリック塩 小さじ1
ローリエ 1枚
作り方
1. 大きめの鍋に油をひき中火で熱し、米を入れる。米が膨らみ黄色になるまでよくかき混ぜながら炒め、塩、クミンをふる。
2. たまねぎを加え炒める。たまねぎが柔らかくなったら、ローリエ、トマトソース、チキンスープを加える。沸騰したら蓋をして弱火にし、20〜25分煮る。
3. フォークでさっくりとかき混ぜ、最後にローリエを取り出す。