メキシコ料理翻訳コンテスト

ベビベビ さんの訳文

課題

Mexican Rice

Ingredients
1/2 teaspoon ground cumin
1 cup chicken broth
3 tablespoons vegetable oil
1 cup uncooked long-grain rice
1/4 cup chopped onion
1 cup tomato sauce
1 teaspoon garlic salt
1 bay leaf

Method
1. Heat oil in a large saucepan over medium heat and add rice. Cook, stirring constantly, until puffed and golden.
  While rice is cooking, sprinkle with salt and cumin.

2. Stir in onions and cook until tender. Stir in bay leaf, tomato sauce and  chicken broth; bring to a boil.
  Reduce heat to low, cover and simmer for 20 to 25 minutes.

3. Fluff with a fork and remove bay leaf when done.



訳文

メキシカンライス

材料
クミンパウダー    小さじ1/2
チキンスープ     1カップ
植物油        大さじ3
長粒米(生)     1カップ
玉ネギ(みじん切り) 1/4カップ
トマトソース     1カップ
ガーリック塩     小さじ1
ローリエの葉     1枚

作り方
1.片手鍋に油を入れ中火で温め、米を入れる。米が膨らみ黄金色になるまで、かき混ぜながら炒める。途中、米に塩、クミンパウダーを入れる。

2.玉ネギのみじん切りを加え柔らかくなるまで炒める。ローリエの葉、トマトソース、チキンスープを入れかき混ぜて、沸騰させる。弱火にし、蓋をして20〜25分蒸し煮する。

3.フォークで米をかき混ぜふっくらさせて、最後にローリエの葉を取り除き、出来上がり。



レーティング参加者からのコメント

1. 申し分ない訳文だと思います。 (評価5)