メキシコ料理翻訳コンテスト

YumiYumi さんの訳文

課題

Mexican Rice

Ingredients
1/2 teaspoon ground cumin
1 cup chicken broth
3 tablespoons vegetable oil
1 cup uncooked long-grain rice
1/4 cup chopped onion
1 cup tomato sauce
1 teaspoon garlic salt
1 bay leaf

Method
1. Heat oil in a large saucepan over medium heat and add rice. Cook, stirring constantly, until puffed and golden.
  While rice is cooking, sprinkle with salt and cumin.

2. Stir in onions and cook until tender. Stir in bay leaf, tomato sauce and  chicken broth; bring to a boil.
  Reduce heat to low, cover and simmer for 20 to 25 minutes.

3. Fluff with a fork and remove bay leaf when done.



訳文

メキシカンライス

材料
クミンパウダー 小さじ1/2
チキンスープ カップ1
植物油 大さじ3
生米(長粒米) カップ1
玉ねぎのみじん切り カップ1/4
トマトソース カップ1
ガーリックソルト 小さじ1
ベイリーフ 1枚

作り方
1. 大きめの片手なべに油を入れて中火で熱し、米を加える。米が膨らんで金色になるまで常にかき混ぜながら炒める。
  米を炒めながら、塩とクミンをふりかける。

2. 玉ねぎを加え、しんなりするまで炒める。ベイリーフ、トマトソース、チキンスープを加えて混ぜる。沸騰したら弱火にし、ふたをして20分から25分煮る。

3. 出来上がったら、フォークでざっくり混ぜ、ベイリーフを取り除く。



レーティング参加者からのコメント

1. 3.の「ざっくり」が惜しいです。 (評価4)