メキシコ料理翻訳コンテスト

onちゃん さんの訳文

課題

Mexican Rice

Ingredients
1/2 teaspoon ground cumin
1 cup chicken broth
3 tablespoons vegetable oil
1 cup uncooked long-grain rice
1/4 cup chopped onion
1 cup tomato sauce
1 teaspoon garlic salt
1 bay leaf

Method
1. Heat oil in a large saucepan over medium heat and add rice. Cook, stirring constantly, until puffed and golden.
  While rice is cooking, sprinkle with salt and cumin.

2. Stir in onions and cook until tender. Stir in bay leaf, tomato sauce and  chicken broth; bring to a boil.
  Reduce heat to low, cover and simmer for 20 to 25 minutes.

3. Fluff with a fork and remove bay leaf when done.



訳文

メキシカンライス

材料
クミンパウダー小さじ1/2杯
鶏ガラスープ1カップ
植物油大さじ3杯
長粒米1カップ
タマネギのみじん切り1/4カップ
トマトソース1カップ
ガーリックソルト小さじ1杯
ローリエ1枚

作り方
1. 大きめの片手鍋に植物油を入れ、中火で熱する。米を加え、米粒に膨らみが出てキツネ色になるまでかき混ぜながら炒める。
途中、ガーリックソルトとクミンパウダーを加える。

2.タマネギを入れ、柔らかくなるまでさらに炒める。ローリエとトマトソース、鶏ガラスープを加えてよく混ぜ、ひと煮立ちさせる。
煮立ったら弱火にし、ふたをして20〜25分ほど煮込む。

3.フォークでほぐしてふっくらと仕上げ、ローリエを取り除いたら出来上がり。



レーティング参加者からのコメント

1. すばらしい。 (評価4)

2. お米が生ということの説明ができたらよかったと思います。 (評価2)

3. 「ん?」と思うところがなく、すっと読めました。 (評価4)