メキシコ料理翻訳コンテスト

こうまま さんの訳文

課題

Mexican Rice

Ingredients
1/2 teaspoon ground cumin
1 cup chicken broth
3 tablespoons vegetable oil
1 cup uncooked long-grain rice
1/4 cup chopped onion
1 cup tomato sauce
1 teaspoon garlic salt
1 bay leaf

Method
1. Heat oil in a large saucepan over medium heat and add rice. Cook, stirring constantly, until puffed and golden.
  While rice is cooking, sprinkle with salt and cumin.

2. Stir in onions and cook until tender. Stir in bay leaf, tomato sauce and  chicken broth; bring to a boil.
  Reduce heat to low, cover and simmer for 20 to 25 minutes.

3. Fluff with a fork and remove bay leaf when done.



訳文

メキシカンライス

材料
クミンパウダー 小さじ1/2
チキンスープ 1カップ
植物油 大さじ3
長粒米 1カップ
玉ねぎのみじん切り 1/4カップ
トマトソース 1カップ
ガーリックソルト 小さじ1
ベイリーフ 1枚

作り方
1. 大きめのソースパンに油を入れて中火で熱し、米を加える。米がふっくらしてきつね色になるまで、よく混ぜながら炒める。途中で塩とクミンパウダーを振り入れる。

2. 玉ねぎのみじん切りを加え、混ぜながらしんなりするまで炒める。ベイリーフ、トマトソース、チキンスープを加える。沸騰したら火を弱めてふたをし、とろ火で20分から25分炊く。

3. フォークで全体をふっくらと混ぜ、ベイリーフを取り出せばできあがり。



レーティング参加者からのコメント

1. よくできていると思います。 (評価5)

2. 良くまとまっている。 (評価4)