メキシコ料理翻訳コンテスト

maikohi さんの訳文

課題

Mexican Rice

Ingredients
1/2 teaspoon ground cumin
1 cup chicken broth
3 tablespoons vegetable oil
1 cup uncooked long-grain rice
1/4 cup chopped onion
1 cup tomato sauce
1 teaspoon garlic salt
1 bay leaf

Method
1. Heat oil in a large saucepan over medium heat and add rice. Cook, stirring constantly, until puffed and golden.
  While rice is cooking, sprinkle with salt and cumin.

2. Stir in onions and cook until tender. Stir in bay leaf, tomato sauce and  chicken broth; bring to a boil.
  Reduce heat to low, cover and simmer for 20 to 25 minutes.

3. Fluff with a fork and remove bay leaf when done.



訳文

メキシカンライス

材料
クミンパウダー 小さじ1/2
チキンスープ 1カップ
サラダ油 大さじ3
長粒米 1カップ
玉ねぎのみじん切り 1/4カップ
トマトソース 1カップ
にんにく塩 小さじ1
ローリエ 1枚

作り方
1.大きめの厚手鍋にサラダ油を中火で熱し、米を入れる。米がふっくらと黄金色になるまで、常にかき混ぜながら炒め、途中にんにく塩とクミンパウダーを加える。

2.玉ねぎを加えてしんなりするまで炒め合わせ、ローリエ、トマトソース、チキンスープを加えて混ぜる。ふつふつとしてきたら弱火にし、蓋をして20分から25分間煮込む。

3.煮えたらフォークでふんわりかき混ぜ、ローリエを取り除く。



レーティング参加者からのコメント

1. 1カップ、では分量が違うのでは。 (評価3)

2. boilが「ふつふつ」では弱い気がします。
お米なので「煮込む」とか「煮えたら」は違うような。 (評価2)