デザートレシピ翻訳コンテスト
cardamom さんの訳文
課題
Fudge Pie
【Ingredients】
Pie crust (home made or bought)
1 cup light corn syrup
3/4 cup sugar
1/8 tsp salt
5 tbs. cold butter cut in small chunks
4 oz. unsweetened chocolate, or other favorite, coarsely chopped
3large eggs, plus 1 egg yolk
2 tsp. vanilla
1/2 cup nuts optional
【Method】
1.Heat oven to 350 degrees.
2.Prepare crust by poking a few holes in it with the tine of a fork, place in freezer.
3.In a 2 qt. pot, combine sugar, salt, and syrup. Stir. When it boils, remove from the heat and stir in butter and chocolate.
4.Beat eggs and yolk with vanilla, and add to sugar mix. Combine well and pour into pie shell.Fold in nuts.
5.Bake 35-45 minutes.
6.Center will puff up a bit. Test with a toothpick for doneness.
7.Cool for a half hour.
訳文
ファッジパイ
【材料】
パイ生地(自家製または市販のパイシート)
ライト・コーンシロップ 1カップ
砂糖 3/4カップ
塩 小さじ1/8
バター 大さじ5 (冷やして小さなサイコロ状に切り分けておく)
無糖チョコレート、または他のお好みのもの 113g (あらく刻んでおく)
全卵 大3個
卵黄 1個
バニラエクストラクト 小さじ2
お好みでナッツ 1/2カップ
【作り方】
1. オーブンをおよそ176℃に温める。
2. パイ生地を耐熱皿に敷き、フォークの先で数カ所の穴をあけ、冷凍庫に入れて下準備を
しておく。
3. 2リットル容量の深鍋の中に、砂糖、塩、シロップを一緒に入れる。かき混ぜながら
火にかけ、沸騰したら火からおろす。バターとチョコレートを混ぜ入れる。
4. バニラを加えた全卵および卵黄をかくはんし、3.の中に加える。よく混ぜてから、
パイ生地の上に流し入れる。ナッツを混ぜ込む。
5. 35〜45分間、オーブンで焼く。
6. 真ん中が少し膨らんできたら、つまようじを刺して、焼け具合を確認する。
7. 30分ほど冷ます。
レーティング参加者からのコメント
2. バニラエクストラクト GOOD (評価2)
3. 丁寧でわかり易い訳文。 (評価4)