デザートレシピ翻訳コンテスト
jjsyt さんの訳文
課題
Fudge Pie
【Ingredients】
Pie crust (home made or bought)
1 cup light corn syrup
3/4 cup sugar
1/8 tsp salt
5 tbs. cold butter cut in small chunks
4 oz. unsweetened chocolate, or other favorite, coarsely chopped
3large eggs, plus 1 egg yolk
2 tsp. vanilla
1/2 cup nuts optional
【Method】
1.Heat oven to 350 degrees.
2.Prepare crust by poking a few holes in it with the tine of a fork, place in freezer.
3.In a 2 qt. pot, combine sugar, salt, and syrup. Stir. When it boils, remove from the heat and stir in butter and chocolate.
4.Beat eggs and yolk with vanilla, and add to sugar mix. Combine well and pour into pie shell.Fold in nuts.
5.Bake 35-45 minutes.
6.Center will puff up a bit. Test with a toothpick for doneness.
7.Cool for a half hour.
訳文
チョコレートファッジパイ
★材料
(手作りまたは市販の)パイ生地
ライトコーンシロップ 330g
砂糖 170g
塩 0.5g
バター 70g ※細かく刻み、冷蔵庫で冷やしておきます
無糖(またはお好きな)チョコレート 120g ※粗く刻んでおきます
全卵(Lサイズ) 3個
卵黄 1個
バニラビーンズ 10g
(お好みで)ナッツ 60g
★作り方
1.オーブンを175度に予熱します。
2.フォークで穴を数カ所あけたパイ生地を、冷蔵庫で休ませます。
3.1Lの鍋に砂糖、塩、ライトコーンシロップを入れて火にかけ、かき混ぜます。
煮立ったら鍋を火から下ろし、バターとチョコレートを加えてよく混ぜ合わせます。
4.ボウルに全卵と卵黄、バニラビーンズを入れてよく泡立てた後、3を加えます。
よく混ぜ合わせて2のパイ生地に流し込み、ナッツを散らします。
5.4を予熱したオーブンで35〜45分焼きます。
6.焼きあがったら、パイ中央のふっくらした部分に楊枝を刺して、
中まで焼けていることを確認します。
7.30分ほど冷まして完成です。
レーティング参加者からのコメント
2. 簡潔でわかり易い訳文。 (評価4)