結果発表 | 【Amelia】在宅でできる英語などの翻訳の求人・仕事探しはアメリア

デザートレシピ翻訳コンテスト

saopon さんの訳文

課題

Fudge Pie

【Ingredients】
Pie crust (home made or bought)
1 cup light corn syrup
3/4 cup sugar
1/8 tsp salt
5 tbs. cold butter cut in small chunks
4 oz. unsweetened chocolate, or other favorite, coarsely chopped
3large eggs, plus 1 egg yolk
2 tsp. vanilla
1/2 cup nuts optional


【Method】
1.Heat oven to 350 degrees.
2.Prepare crust by poking a few holes in it with the tine of a fork, place in freezer.
3.In a 2 qt. pot, combine sugar, salt, and syrup. Stir. When it boils, remove from the heat and stir in butter and chocolate.
4.Beat eggs and yolk with vanilla, and add to sugar mix. Combine well and pour into pie shell.Fold in nuts.
5.Bake 35-45 minutes.
6.Center will puff up a bit. Test with a toothpick for doneness.
7.Cool for a half hour.



訳文

ファッジ・パイ

[材料]
パイ生地(自家製もしくは市販品)
ライトコーンシロップ 1カップ
砂糖 3/4カップ
塩 小さじ1/8
小さく切った冷たいバター 大さじ5
粗く刻んだ無糖チョコレート(好みのチョコレートでも可) 112グラム
Lサイズの卵3個+卵黄1個分
バニラエッセンス 小さじ2
好みでナッツ 1/2カップ

[作り方]
1.オーブンを170〜180度に予熱する。
2.パイ生地にフォークで数カ所穴をあけ、冷凍庫に入れておく。
3.容量2リットル程度の鍋に、砂糖、塩、シロップを合わせて混ぜる。沸騰したら火からおろし、バターとチョコレートを加え混ぜる。
4.卵と卵黄、バニラエッセンスをよくかき混ぜ、3に加える。さらによく混ぜ合わせ、用意しておいたパイ型に流す。ここでナッツを混ぜ込む。
5.35〜45分焼く。
6.中心部分が少しふくらんできたら、つまようじを刺して焼き具合を確認する。
7.30分冷ます。



レーティング参加者からのコメント

1. 丁寧でわかり易い訳文。 (評価4)