結果発表 | 【Amelia】在宅でできる英語などの翻訳の求人・仕事探しはアメリア

デザートレシピ翻訳コンテスト

LinLin さんの訳文

課題

Fudge Pie

【Ingredients】
Pie crust (home made or bought)
1 cup light corn syrup
3/4 cup sugar
1/8 tsp salt
5 tbs. cold butter cut in small chunks
4 oz. unsweetened chocolate, or other favorite, coarsely chopped
3large eggs, plus 1 egg yolk
2 tsp. vanilla
1/2 cup nuts optional


【Method】
1.Heat oven to 350 degrees.
2.Prepare crust by poking a few holes in it with the tine of a fork, place in freezer.
3.In a 2 qt. pot, combine sugar, salt, and syrup. Stir. When it boils, remove from the heat and stir in butter and chocolate.
4.Beat eggs and yolk with vanilla, and add to sugar mix. Combine well and pour into pie shell.Fold in nuts.
5.Bake 35-45 minutes.
6.Center will puff up a bit. Test with a toothpick for doneness.
7.Cool for a half hour.



訳文

ファッジパイ

【材料】
パイ生地(自家製または市販品)
コーンシロップ(ライト) 1カップ
砂糖  3/4カップ
塩 大さじ1/8
バター(細かく切り冷蔵庫で冷やしたもの) 大さじ5
無糖またはお好みのチョコレート(あらみじん切り) 113グラム
卵(Lサイズ) 3個
卵黄 1個分
バニラエッセンス 大さじ 2
お好みのナッツ類 1/2カップ

【作り方】
1.オーブンを180℃に温めておく
2.フォークの先でパイ生地にいくつか穴を開け、冷凍庫に用意しておく
3.2L容量の鍋で砂糖、塩、コーンシロップをかき混ぜる。沸騰したら、火を止め
  バターとチョコレートを加えてかき混ぜる。
4.バニラエッセンスを入れ泡立てた卵と卵黄を3の鍋に加える。よくかき混ぜたら
  パイ生地に注ぐ。ナッツも混ぜ合わせる。
5.オーブンで35-45分焼く。
6.パイの真ん中が少し盛り上がるので、楊枝で火の通り具合をチェックする。
7.出来上がっていたら、30分ほど冷ます。



レーティング参加者からのコメント

1. お好みのナッツ類 GOOD (評価3)

2. 簡潔でわかり易い訳文。 (評価4)