デザートレシピ翻訳コンテスト
fly さんの訳文
課題
Fudge Pie
【Ingredients】
Pie crust (home made or bought)
1 cup light corn syrup
3/4 cup sugar
1/8 tsp salt
5 tbs. cold butter cut in small chunks
4 oz. unsweetened chocolate, or other favorite, coarsely chopped
3large eggs, plus 1 egg yolk
2 tsp. vanilla
1/2 cup nuts optional
【Method】
1.Heat oven to 350 degrees.
2.Prepare crust by poking a few holes in it with the tine of a fork, place in freezer.
3.In a 2 qt. pot, combine sugar, salt, and syrup. Stir. When it boils, remove from the heat and stir in butter and chocolate.
4.Beat eggs and yolk with vanilla, and add to sugar mix. Combine well and pour into pie shell.Fold in nuts.
5.Bake 35-45 minutes.
6.Center will puff up a bit. Test with a toothpick for doneness.
7.Cool for a half hour.
訳文
ファッジパイ
【材料】
パイ生地(手作りでも市販品でも可)
ライトコーンシロップ 1カップ
砂糖 3/4カップ
塩 小さじ1/8
小さくカットした冷たいバター 大さじ5
無糖チョコレート、もしくは好みのもの 115グラム(粗く刻む)
卵 大3個と卵黄1個分
バニラエッセンス 小さじ2
好みでナッツ類 1/2カップ
【作り方】
1. オーブンを175度に温める。
2. あらかじめフォークの先でパイ生地に何箇所か穴を開け、冷凍庫に入れておく。
3. 2リットル鍋の中で砂糖、塩、シロップを合わせ、かき混ぜる。沸騰したら火から下ろし、バターとチョコレートを入れてさらにかき混ぜる。
4. 卵と卵黄にバニラエッセンスを足して泡立て、3で混ぜておいたものに加える。よく混ぜ合わせてパイ生地に流し入れ、ナッツをそっと混ぜ込む。
5. 35〜45分間焼く。
6. 中央が少しふくらんだら、中まで火が通ったかつまようじで確かめる。
7. 30分ほど冷ます