デザートレシピ翻訳コンテスト
penguin2 さんの訳文
課題
Fudge Pie
【Ingredients】
Pie crust (home made or bought)
1 cup light corn syrup
3/4 cup sugar
1/8 tsp salt
5 tbs. cold butter cut in small chunks
4 oz. unsweetened chocolate, or other favorite, coarsely chopped
3large eggs, plus 1 egg yolk
2 tsp. vanilla
1/2 cup nuts optional
【Method】
1.Heat oven to 350 degrees.
2.Prepare crust by poking a few holes in it with the tine of a fork, place in freezer.
3.In a 2 qt. pot, combine sugar, salt, and syrup. Stir. When it boils, remove from the heat and stir in butter and chocolate.
4.Beat eggs and yolk with vanilla, and add to sugar mix. Combine well and pour into pie shell.Fold in nuts.
5.Bake 35-45 minutes.
6.Center will puff up a bit. Test with a toothpick for doneness.
7.Cool for a half hour.
訳文
チョコレートファッジパイ
【材料】
パイ生地(手作り、または市販のもの)
ライトコーンシロップ 1カップ
砂糖 3/4カップ
塩 小さじ1/8
冷えたバター(小さくカットしたもの) 小さじ5
あらく刻んだチョコレート(無糖、またはお好きなチョコレート) 4オンス
全卵(Lサイズ) 3 + 卵黄 1
バニラエッセンス 小さじ2
ナッツ(お好みで) 1/2カップ
【作り方】
1. オーブンを約180度に予熱します。
2. パイ生地はフォークで穴を開け、冷凍庫に入れて冷やします。
3. 鍋(約2L容量)に砂糖、塩、ライトコーンシロップを入れ、火にかけながら混ぜます。沸騰してきたら鍋を火から下ろし、バターとチョコレートを入れてよくかき混ぜます。
4. 全卵と卵黄、バニラエッセンスを溶き混ぜたものを3に加えます。よく混ぜたら、パイ生地に流し込みます。お好みでナッツも加えてください。
5. オーブンで35分〜45分ほど焼きます。
6. 真ん中が少し膨らむので、爪楊枝を刺して、何も付いてこなければ焼き上がりです。
7. 30分ほど冷まして、完成です。
レーティング参加者からのコメント
2. 綺麗だと思います。 (評価4)
3. 丁寧でわかり易い訳文。 (評価3)