デザートレシピ翻訳コンテスト
argos さんの訳文
課題
Fudge Pie
【Ingredients】
Pie crust (home made or bought)
1 cup light corn syrup
3/4 cup sugar
1/8 tsp salt
5 tbs. cold butter cut in small chunks
4 oz. unsweetened chocolate, or other favorite, coarsely chopped
3large eggs, plus 1 egg yolk
2 tsp. vanilla
1/2 cup nuts optional
【Method】
1.Heat oven to 350 degrees.
2.Prepare crust by poking a few holes in it with the tine of a fork, place in freezer.
3.In a 2 qt. pot, combine sugar, salt, and syrup. Stir. When it boils, remove from the heat and stir in butter and chocolate.
4.Beat eggs and yolk with vanilla, and add to sugar mix. Combine well and pour into pie shell.Fold in nuts.
5.Bake 35-45 minutes.
6.Center will puff up a bit. Test with a toothpick for doneness.
7.Cool for a half hour.
訳文
ファッジ・パイ
【用意するもの】
パイ皮(自家製、市販どちらでもOK)
ライトコーンシロップ: 1カップ
砂糖:3/4カップ
塩:小さじ1/8杯
バター:大さじ5杯(冷たいまま小さく切る)
無糖チョコレート(またはお好きなフレーバー):1/2カップ(適当に刻む)
卵:大きめのものを3個
卵黄:1個分
バニラエッセンス:小さじ2杯
(お好みで)ナッツ:1/2カップ
【作り方】
1.オーブンは175度にあたためておきます。
2.パイ皮の表面をフォークでさして小さな穴をあけ、冷凍庫で冷やします。
3.2リットル容量の鍋に、砂糖、塩、コーンシロップを入れて火にかけ、かきまぜます。沸騰したら火からおろし、バターとチョコレートを加えてさらにかきまぜます。
4.3に卵と卵黄を割り入れ、バニラエッセンスを加えます。十分にまざったら、パイ皮に流し込みます。ナッツを入れる場合は、ここでそっとまぜこみます。
5.35〜40分焼きます。
6.中央が少し盛り上がってきたら、ようじをさして、全体に火が通っているか確かめましょう。
7.30分ほど冷まします。
レーティング参加者からのコメント
2. 丁寧でわかり易い訳文。 (評価5)