結果発表 | 【Amelia】在宅でできる英語などの翻訳の求人・仕事探しはアメリア

デザートレシピ翻訳コンテスト

ASAK さんの訳文

課題

Fudge Pie

【Ingredients】
Pie crust (home made or bought)
1 cup light corn syrup
3/4 cup sugar
1/8 tsp salt
5 tbs. cold butter cut in small chunks
4 oz. unsweetened chocolate, or other favorite, coarsely chopped
3large eggs, plus 1 egg yolk
2 tsp. vanilla
1/2 cup nuts optional


【Method】
1.Heat oven to 350 degrees.
2.Prepare crust by poking a few holes in it with the tine of a fork, place in freezer.
3.In a 2 qt. pot, combine sugar, salt, and syrup. Stir. When it boils, remove from the heat and stir in butter and chocolate.
4.Beat eggs and yolk with vanilla, and add to sugar mix. Combine well and pour into pie shell.Fold in nuts.
5.Bake 35-45 minutes.
6.Center will puff up a bit. Test with a toothpick for doneness.
7.Cool for a half hour.



訳文

ファッジパイ

【材料】
パイ生地(手作りまたは市販のもの)
ライトコーンシロップ          240 cc
砂糖                  180 cc(100 g)
塩                   小さじ1/8
冷えたバター              大さじ5(小さく切る)
チョコレート(無糖または好みのもの) 110 g(粗く刻む)
卵 全卵Lサイズ3個、卵黄1個
バニラエッセンス 小さじ2
ナッツ(なくても可) 120 cc

【作り方】 
1. オーブンを180℃に予熱する。
2. フォークの先でパイ生地に数ヶ所穴をあけ、冷凍庫に入れる。
3. 2リットルの鍋に砂糖、塩、コーンシロップを入れ、かき混ぜる。煮立ったら火を止め、バターとチョコレートを加えて良く混ぜる。
4. 全卵と卵黄にバニラエッセンスを入れて溶きほぐし、3のシュガーフィリングに加える。良く混ぜたらパイ生地に流し込み、あればナッツを混ぜ込む。
5. 35〜45分間焼く。
6. 真ん中が少しふくらむので、竹串を刺して焼け具合を確かめる。
7. 30分間冷ます。



レーティング参加者からのコメント

1. 砂糖の「180 cc」はない方が良い。 (評価3)