デザートレシピ翻訳コンテスト
mitfreuden さんの訳文
課題
Fudge Pie
【Ingredients】
Pie crust (home made or bought)
1 cup light corn syrup
3/4 cup sugar
1/8 tsp salt
5 tbs. cold butter cut in small chunks
4 oz. unsweetened chocolate, or other favorite, coarsely chopped
3large eggs, plus 1 egg yolk
2 tsp. vanilla
1/2 cup nuts optional
【Method】
1.Heat oven to 350 degrees.
2.Prepare crust by poking a few holes in it with the tine of a fork, place in freezer.
3.In a 2 qt. pot, combine sugar, salt, and syrup. Stir. When it boils, remove from the heat and stir in butter and chocolate.
4.Beat eggs and yolk with vanilla, and add to sugar mix. Combine well and pour into pie shell.Fold in nuts.
5.Bake 35-45 minutes.
6.Center will puff up a bit. Test with a toothpick for doneness.
7.Cool for a half hour.
訳文
チョコレート・ファッジパイ
【材料】
パイ生地または市販のパイシート
ライトコーンシロップ 1カップ
砂糖 3/4カップ
塩 小さじ 1/8
バター 大さじ5(冷やして細かく切り分ける)
ビターチョコレート 110g(細かく刻む。甘さは好みのもので可)
卵(Lサイズ) 3個
卵黄 1個分(上記の卵の分量と別に)
バニラエキストラクト 小さじ2
(好みでナッツ 1/2カップを加えても可)
【作り方】
1.オーブンを180度に温めておく。
2.パイ生地を型に入れフォークでいくつか穴を開け、冷凍しておく。
3.小鍋に砂糖、塩、コーンシロップを入れ、温めながら混ぜる。沸騰したら火から下ろし、バターとチョコレートを入れて混ぜる。
4.別のボウルに卵、卵黄とバニラエクストラクトを入れて泡立て器で強めにかき混ぜる。十分に混ざったら3.と合わせてよく混ぜ、パイ型に入れる。ナッツを散らす。
5.オーブンで35〜45分焼く。
6.出来上がりは中央が少し膨らむ。つまようじをさして、中まで焼けたか確認する。
7.30分ほど冷やす。
レーティング参加者からのコメント
2. 丁寧でわかり易い訳文。 (評価4)