デザートレシピ翻訳コンテスト
トラトラボーイ さんの訳文
課題
Fudge Pie
【Ingredients】
Pie crust (home made or bought)
1 cup light corn syrup
3/4 cup sugar
1/8 tsp salt
5 tbs. cold butter cut in small chunks
4 oz. unsweetened chocolate, or other favorite, coarsely chopped
3large eggs, plus 1 egg yolk
2 tsp. vanilla
1/2 cup nuts optional
【Method】
1.Heat oven to 350 degrees.
2.Prepare crust by poking a few holes in it with the tine of a fork, place in freezer.
3.In a 2 qt. pot, combine sugar, salt, and syrup. Stir. When it boils, remove from the heat and stir in butter and chocolate.
4.Beat eggs and yolk with vanilla, and add to sugar mix. Combine well and pour into pie shell.Fold in nuts.
5.Bake 35-45 minutes.
6.Center will puff up a bit. Test with a toothpick for doneness.
7.Cool for a half hour.
訳文
ファッジパイ
【材料】
パイ生地(自家製または市販のもの)
ライト・コーンシロップ 1カップ
砂糖 3 / 4カップ
塩 小さじ1 / 8
バター(小さくカットしたもの) 大さじ5
無糖チョコレートまたは他のお気に入り(粗みじん切り) 120g
卵(大)3個と卵黄1個分
バニラエッセンス 小さじ2
ナッツ(お好みで) 1 / 2カップ
【作り方】
1. オーブンを180℃に温めておきます。
2. パイ生地は、あらかじめフォークの先でつついて数ヶ所穴を開け、パイ皿に敷き込み、冷凍庫で休ませましょう。
3. 2リットル用の深鍋に砂糖、塩、シロップを入れて火にかけ、混ぜ合わせます。沸騰したら火を止めて、バターとチョコレートを加えてよくかき混ぜます。
4. それから、卵と卵黄・バニラエッセンスを入れてよくかき混ぜ、そこへ3で作ったシュガーミックスを加えます。よく混ぜ合わせ、それをパイ生地に流し込みます。お好みでナッツを加えて混ぜて下さい。
5. 温めておいたオーブンで35〜45分間焼きます。
6. 中が少し膨らんできたところで、火の通り具合をつまようじを刺して確かめます。
7. 焼き上がったら、30分間冷まして完成です。