デザートレシピ翻訳コンテスト
champooo さんの訳文
課題
Fudge Pie
【Ingredients】
Pie crust (home made or bought)
1 cup light corn syrup
3/4 cup sugar
1/8 tsp salt
5 tbs. cold butter cut in small chunks
4 oz. unsweetened chocolate, or other favorite, coarsely chopped
3large eggs, plus 1 egg yolk
2 tsp. vanilla
1/2 cup nuts optional
【Method】
1.Heat oven to 350 degrees.
2.Prepare crust by poking a few holes in it with the tine of a fork, place in freezer.
3.In a 2 qt. pot, combine sugar, salt, and syrup. Stir. When it boils, remove from the heat and stir in butter and chocolate.
4.Beat eggs and yolk with vanilla, and add to sugar mix. Combine well and pour into pie shell.Fold in nuts.
5.Bake 35-45 minutes.
6.Center will puff up a bit. Test with a toothpick for doneness.
7.Cool for a half hour.
訳文
ファッジパイ
[材料]
パイ生地(自家製もしくは市販)
ライトコーンシロップ 1カップ
砂糖 3/4カップ
塩 小さじ1/8
小切りにした冷たいバター 大さじ5
ざく切りにした無糖チョコレート 113g
大きめの卵 3個
卵黄 1個分
バニラエッセンス 小さじ2
ナッツ(入れなくてもよい) 1/2カップ
[作り方]
(1)オーブンを180C°に予熱する。
(2)パイ生地にフォークの歯で数か所穴をあけ、冷凍する。
(3)鍋(2L)に砂糖、塩、シロップを入れて混ぜ合わせる。沸騰したら、火からおろしてバターとチョコレートを加え混ぜ合わせる。
(4)卵と卵黄をバニラエッセンスと一緒に溶き、(3)の砂糖ミックスに加えてよく混ぜ合わせたら、パイ生地に注ぎ、ナッツを混ぜ合わせる。
(5)オーブンで35〜45分焼く。
(6)中央が膨らんできたら、つまようじで火の通り具合を確認する。
(7)30分冷やす。