デザートレシピ翻訳コンテスト
Azuki さんの訳文
課題
Fudge Pie
【Ingredients】
Pie crust (home made or bought)
1 cup light corn syrup
3/4 cup sugar
1/8 tsp salt
5 tbs. cold butter cut in small chunks
4 oz. unsweetened chocolate, or other favorite, coarsely chopped
3large eggs, plus 1 egg yolk
2 tsp. vanilla
1/2 cup nuts optional
【Method】
1.Heat oven to 350 degrees.
2.Prepare crust by poking a few holes in it with the tine of a fork, place in freezer.
3.In a 2 qt. pot, combine sugar, salt, and syrup. Stir. When it boils, remove from the heat and stir in butter and chocolate.
4.Beat eggs and yolk with vanilla, and add to sugar mix. Combine well and pour into pie shell.Fold in nuts.
5.Bake 35-45 minutes.
6.Center will puff up a bit. Test with a toothpick for doneness.
7.Cool for a half hour.
訳文
ファッジパイ
【材料】
パイクラスト(手作りまたは市販の物)
コーンシロップ ライト 1カップ
砂糖 3/4カップ
塩 小さじ1/8
細かく切ったバター 大さじ5
粗く刻んだ無糖(またはお好みの)チョコレート 112グラム
Lサイズの全卵 3個
黄身 1個分
バニラエクストラクト 小さじ2
お好みで ナッツ 1/2カップ
【作り方】
1、オーブンを175度に予熱する。
2、フォークの歯でパイクラストに数カ所穴をあけ、冷凍庫に入れておく。
3、深手の鍋に砂糖・塩・コーンシロップを入れ、弱火にかけ混ぜ合わせる。沸騰したら火からおろし、バターとチョコレートを加えよく混ぜる。
4、卵と黄身にバニラエクストラクトを加えほぐし、3に入れよく混ぜ合わせる。パイ生地に流し込み、お好みでナッツも加える。
5、オーブンで35−45分焼く。
6、中心が少し膨れ上がる。竹串で焼き加減を確かめる。
7、30分あら熱を取り出来上がり♪
レーティング参加者からのコメント
2. パイクラストかパイ生地か統一したほうがいいと思います。 (評価3)
3. 簡潔でわかり易い。 (評価4)