【アメリア】レシピ紹介文翻訳コンテスト
 
■結果発表

 たくさんのご応募、ありがとうございました!

BERRYさん Julieさん snowwhiteさん
ル・クルーゼソースパン

 ALESSI ヨウジホルダー

 オリーブオイル
 フレスコバルディ・ラウデミオ
世界のロングセラー、ルクルーゼのソースパン。お料理を美味しく仕上げます。 ウサギを持ち上げると楊枝が現れる、アレッシィの可愛いヨウジホルダー。 伯爵の領地で伝統的な製法で作られた、極上のエキストラ・ヴァージンオイルです。

KEIKO.N.Y.さん、kaemichiさん、mijaさん
■賞品提供:


小さいながらも居心地が良く、機能的で温かみあるキッチンライフを提案するオンラインショップ。世界のロングセラー、あると便利なクッキングツール、オシャレな小物等の買い物が楽しんでいただけれるほか、レシピのご紹介など、おいしい生活のための情報が満載です。1000品目以上あるアイテムにはギフトにぴったりの品々も盛りだくさん。お得で便利なインターネットショッピングを、安心してお楽しみください。
ラ・クチネッタ『La cucinetta』へ>>
ラ・クチネッタ
オリジナルバッグ

参加された方の中から抽選で3名様にプレゼント!
かわいくて便利なバッグです。

  上位20名の訳文と、レーティング参加者からのコメントはこちら! >>

■開催日程
1月27日(月)〜2月9日(日) 訳文投稿期間

2月12日(水)〜2月25日(火)

レーティング期間 レーティングとは?>>
2月26日(水) 結果発表!


■課題
Nestlé 提供のレシピ紹介サイト、meals.com からの出題です。
課題は Hearty Beef Stew の作り方。元のページはこちら>>

Hearty Beef Stew

A hearty stew will warm chilled bones on a blustery winter day. Serve up steaming bowls of this simple yet nutritious and satisfying combination to anyone looking for a hearty meal.


Estimated Times
Preparation time: 20 mins
Cooking time: 57 mins


Ingredients
2 tablespoons all-purpose flour
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon ground black pepper
1 pound beef stew meat, cut into 1-inch pieces
2 tablespoons vegetable oil
1 small onion, chopped
2 stalks celery, thickly sliced
2 cloves garlic, finely chopped
1 can (14.5 oz) recipe-ready diced tomatoes, undrained
2 small carrots, peeled and thickly sliced
1 teaspoon MAGGI® Instant Beef Bouillon
1/2 teaspoon ground thyme
1 large potato, peeled and cut into 1-inch pieces


Directions

COMBINE flour, salt and pepper in medium bowl. Add beef; toss well to coat. Heat vegetable oil in large saucepan over medium-high heat. Add beef, onion, celery and garlic. Cook, stirring frequently, for 6 to 8 minutes or until beef is no longer pink and vegetables are tender. Add tomatoes with juice, carrots, bouillon and thyme. Bring to a boil. Reduce heat to low; cover.

COOK, stirring occasionally, for 25 minutes. Add potato; cook, stirring occasionally, for 25 to 30 minutes or until beef is tender.

CROCKERY COOKER METHOD:
COOK beef, onion, celery and garlic as above. Spoon beef mixture into crockery cooker; cover with potato, tomatoes with juice, carrots, bouillon and thyme. Cover; cook on high heat for 5 to 6 hours or on low heat for 10 to 12 hours or until beef is tender.


Recipe Reviews

Modified as needed.
By: R. E. Perrussel from Gibsonia, PA
Comments: Very good stew. I used what I had around kitchen. A can of diced stewed tomatoes instead of the tomatoes alone. Also used 2 sweet potatoes (yams) instead of white. Also added some shredded cabbage instead of celery and my Mother always told me to add a teaspoon of sugar to a stew or soup to bring out the meat flavor.

Just a crock!
By: Julie H. from Houston, TX
Comments: My husband absolutely loved this recipe. I'm not a great cook, but this must have put me in the Guinness Book of Most Improved Cooks! I actually added 1 more potato, a handful of cut green beans and yellow squash. I didn't have any thyme so I used parsley flakes instead. I cooked the concoction in the crock pot for 5 1/2 hours on low and the meat came out VERY tender. My hubby said this recipe was a keeper. Yeah!!

Back